Monday, March 21

Biskut Belinjau | Resepi Biskut Raya

Biskut Belinjau | Resepi Biskut Raya



Mana datang ntah nama belinjau ni, huhu. Tapi rasa dia sedap ni. 
Tak caye cuba buat ye. huhu

Ape? Tak reti? Yelah-yelah saya nak share lah ni. hhehe

Start moto, pergi kedai beli bahan dulu okay.

Make sure ada

keropok belinjau - 175 gram
mentega - 100 gram
gula pasir - 60 gram
madu - 2 sudu teh

cara nak buat, 

Goreng keropok belinjau tu dan hancurkan kasar-kasar
Panaskan kuali
Masukkan mentega, gula dan madu di dalam kuali, kacau sampai sebati
Lepas tu ambil keropok belinjau yang dan digoreng dan dihancur kasar tadi dan masukkan dalam kuali tadi
Kacau sampai sebati
Lepastu masukkan sebatian tu dalam paper cup ataupun acuan loyang 
Bakar dalam oven selama 10 minit
Keluarkan dari oven dan biarkan ia sejuk
Siap dah, boleh makan :)